2010-03-23 VVS-Killen åker

Idag blev han klar för denna gången. Så nu är all VVS iordning inför det nya köket. Bara lite småpill som ska ordnas till sen när köket är uppsatt. Nu kan även klädkammaren/garderoben (gamla toaletten) göras iordning. Ska sättas dit en nya dörr och nytt golv och väggar m.m. Kylskåpet kommer även vara infällt i detta rum.
På övervåningen kan allt göras utom golv och väggskivor. Först måste elekrikern vara här. Samma sak gäller i den nya hallen. Förutom detta så ska källarfönstret bytas ut och en ny trappa ska byggas. Även nedgången till källaren ska flyttas till rummet bredvid. Därefter kan köket påbörjas så smått.

Ska ordna hem en minigrävare snart tror jag då källaren fick översvämning igår. Måste gräva upp grunden och täta och dränera väggen in till källaren. Det måste göras innan källaren kan iordningställas invändigt.

Lite bilder tagna idag.


Här sitter dem tillfälliga vattenledningarna till den "nya" toaletten. De kommer bytas ut när köket körs iordning. Tills dess ser det lite roligt ut men dem fyller sin funktion.


Allt är borta i gamla badrummet förutom toalettstolen och ett rör på väggen. Ventilationskanalen vid taket ska rivas bort även den.


Här fanns det rätt många rör förut. Nu finns det bara ett kvar (en stund till sen är även det borta).


Källaren är snart redo för installation av tvättmaskiner. Bara fönstret som ska ordnas, en ny trappa och sen dränering och golv och väggar. Inte så mycket kvar med andra ord. Hehe.


Hälften av alla gamla gjutjärnsledningar är borttagna. Vita röret är där påkopplingen av tvättmaskinens avlopp ska ske.


Lilla ventilen till tvättmaskinen är på plats.


Det här fönstret är närmaste projektet i källaren. Om ni undrar var det där äckliga är så är det fogskum som jag sprutade dit förra vintern pga att det var stora springor runt om fönstret.


Det här ska jag ersätta fönstret i källaren med. Tre stycken glasblock och en våtrumsfläkt som styrs av fuktluftheten. Man ställer in ett visst luftfuktighetsvärde och när det överskrids så sätts fläkten igång och leder ut den fuktiga luften utomhus. Smidigt, då den bara är på när den behövs helt automatiskt. Dyr dock.


På övervåningen är allt ordnat för nästa steg. Tryckkärlet m.m. är flyttat till en bättre plats där de inte tar upp användbart utrymme.


Tror jag fått en liten förkärlek till lödda kopparledningar. Det är vackert på nått sätt.


Sista bilden för idag blir en översiktsbild på övervåningen. Blev mycket större nu när det lilla rummet framför murstocken försvann.


Kommentarer
Postat av: Anonym

bra jobbat! Man börjar förstå hur bra det kan bli.

2010-03-23 @ 20:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0