2010-03-30

Dörrkarmen sitter fast och dörren är dithängd. Tog ett tag innan jag hittade gångjärnen men ger man inte upp så löser sig allt till slut. Nästa steg med dörren är ett handtag och finjustering av karmen. Sen måladags. Härnäst i hurrenoveringen är att montera det nya fönstret i källaren och flytta dörren till just källaren. Blir lite pill med det då jag måste riva en gammal ventilationskanal som är i vägen och dessutom överflödig. Därefter blir det en ny trappa som ska byggas och dessutom flytspackla den nya klädkammaren/förrådet så jag får tillräkligt plant golv för att kunna lägga in golv.


Dörren är på plats.


I källaren är det gamla fönstret rivet. Var helt uppruttet så var lika bra att riva loss alltihopa.


2010-03-29 Nygammal dörr

Idag har väggen in till den nya klädkammaren/förrådet sågats upp. Fick bli motorsåg och kofot denna gång. Dörrkarmen ska bara fästas och sen på med dörren. Ska visserligen målas med.Bild tagen från nya huvudentren.
Klädkammaren/förrådets nuvarande skick.I källaren har en tvättho monterats ihop. Ska bara kopplas in avlopp och vatten till den med.


2010-03-24 Lilla badrummet

När man känner lite frustration i kroppen är det både smidigt och roligt om man innehar en yxa och en hammare. Detta användes idag för att riva ner all gammal kakel som satt på väggarna på lilla toaletten.
Man kanske borde utnyttja RUT-avdraget och be nån komma hit och städa upp.


Nu är det inte så mycket kvar i detta rummet. Toaletten ska lyftas bort, två rör ska kapas och kastas. Sen ska gamla ventilationen rivas ner och dörren bytas och flyttas. Sen är det bara att inreda den nya garderoben med golv, tak, väggskivor och färg.

2010-03-23 VVS-Killen åker

Idag blev han klar för denna gången. Så nu är all VVS iordning inför det nya köket. Bara lite småpill som ska ordnas till sen när köket är uppsatt. Nu kan även klädkammaren/garderoben (gamla toaletten) göras iordning. Ska sättas dit en nya dörr och nytt golv och väggar m.m. Kylskåpet kommer även vara infällt i detta rum.
På övervåningen kan allt göras utom golv och väggskivor. Först måste elekrikern vara här. Samma sak gäller i den nya hallen. Förutom detta så ska källarfönstret bytas ut och en ny trappa ska byggas. Även nedgången till källaren ska flyttas till rummet bredvid. Därefter kan köket påbörjas så smått.

Ska ordna hem en minigrävare snart tror jag då källaren fick översvämning igår. Måste gräva upp grunden och täta och dränera väggen in till källaren. Det måste göras innan källaren kan iordningställas invändigt.

Lite bilder tagna idag.


Här sitter dem tillfälliga vattenledningarna till den "nya" toaletten. De kommer bytas ut när köket körs iordning. Tills dess ser det lite roligt ut men dem fyller sin funktion.


Allt är borta i gamla badrummet förutom toalettstolen och ett rör på väggen. Ventilationskanalen vid taket ska rivas bort även den.


Här fanns det rätt många rör förut. Nu finns det bara ett kvar (en stund till sen är även det borta).


Källaren är snart redo för installation av tvättmaskiner. Bara fönstret som ska ordnas, en ny trappa och sen dränering och golv och väggar. Inte så mycket kvar med andra ord. Hehe.


Hälften av alla gamla gjutjärnsledningar är borttagna. Vita röret är där påkopplingen av tvättmaskinens avlopp ska ske.


Lilla ventilen till tvättmaskinen är på plats.


Det här fönstret är närmaste projektet i källaren. Om ni undrar var det där äckliga är så är det fogskum som jag sprutade dit förra vintern pga att det var stora springor runt om fönstret.


Det här ska jag ersätta fönstret i källaren med. Tre stycken glasblock och en våtrumsfläkt som styrs av fuktluftheten. Man ställer in ett visst luftfuktighetsvärde och när det överskrids så sätts fläkten igång och leder ut den fuktiga luften utomhus. Smidigt, då den bara är på när den behövs helt automatiskt. Dyr dock.


På övervåningen är allt ordnat för nästa steg. Tryckkärlet m.m. är flyttat till en bättre plats där de inte tar upp användbart utrymme.


Tror jag fått en liten förkärlek till lödda kopparledningar. Det är vackert på nått sätt.


Sista bilden för idag blir en översiktsbild på övervåningen. Blev mycket större nu när det lilla rummet framför murstocken försvann.


2010-03-22 VVS

Idag har VVS-killen varit här första dagen. Det går framåt och faktiskt inte så mycket kvar för honom att göra i morgon. Så förhoppningsvis så blir han klar då.
Eventuellt behöver en elektriker komma ut och installera varmvattenberedaren. Den gick tydligen på 3-fas och inte 2-fas. Men vi testade att koppla in den i uttaget för spisen.


Lilla badrummet är nästan urröjt. Här ska sedan bli en garderob/förråd.


Bara toalettstolen kvar innan det kan börja rivas kakel och donas.


På övervåningen är snart allt borta. Sen kan vi även gå vidare i detta rum.


I källaren har Varmvattenberedaren kopplats in och rören till vattenpumpen har bytts ut. Varmvattenrören var tydligen i så dåligt skick att ett gick av när har drog lite i det. Dessutom var dem nästan helt igenmurade med avlagringar osv så nu med nya rör är vattentrycket betydligt bättre.


Inkopplad och nästan klar. Väntar nu för att se om den värmer upp vattnet eller ej.

I morgon kommer VVS-killen tillbaka och fortsätter. Tryckkärlet på övervåningen ska flytta. Avloppen på lilla toaletten ska proppas. Lite avloppsrör i källaren ska tas bort och vattenutkast ska installeras för tvättmaskin och tvättho.

2010-03-21 Tvn

Kände att jag ville göra om lite så beslutade att montera upp tvn på väggen. Såhär blev det. Kanske känns dumt eftersom tvn ska upp på övervåningen när den är färdigrenoverad. Men vem vet hur lång tid det tar =)


Före


Efter


2010-03-20 Varmvattenberedare m.m.

Har nu monterat upp den nya varmvattenberedaren i källaren. På måndag kommer VVS-killen och gör det han ska. Därefter blir det ett ryck på övervåningen innan köket påbörjas lite smått. En del kvar innan dess bara. En ny trappa till källaren. Slå upp två nya dörrar och slå igen två. Sen så :)


Källaren med den nya varmvattenberedaren.


Timmerväggen som ska vara synlig och gamla trappan som ska renoveras.
Övervåningen med gamla rummet med tryckkärl och varmvattenberedare. Detta ska tas bort på måndag.


Övervåningen sedd från andra hållet.Nya entren som den ser ut idag.


Jag byggde en tillfällig trappa.Och dörren har fått lås och handtag nu.
RSS 2.0