2010-04-15 Hundgård fortsättning

Idag mötte jag upp mina föräldrar efter jobbet och köpte hem lite gips, takspont, ventilationsgaller och flytspackel.  I väntan på att leveransen skull komma hem så fortsatte jag med hundgården. Halvvägs runt nu.

När leveransen hade kommit så började jag riva bort ena dörren i den nya klädkammaren. Sen började jag spika upp sponten i taket. Blir nog bra när det är klart.




Såhär långt har jag kommit.



När stängslet är uppe ska jag även bygga ett litet regnskjul i anknytning till dasset. Så dem kan ligga ute även när det regnar fast utan att bli blöta. Och blir det för kallt ute (vilket inte är troligt med tanke på hundrasen) så kommer dem fortsättningsvis även ha ett isolerat "hus" (i detta fall gamla dasset). Andra förbättringar jämfört med nuvarande hundgård är att jag kommer ha en vattenutkastare precis i anslutning vilket underlättar. Funderar på att sätta dit en automatiskt vattenskål (sån man har till kossor bl.a.) så dem kan få nytt och rent vatten allt eftersom dem dricker.



Dörren är borttagen och karmen är vält. Dessutom är fyra rader spont i taket ditsatt. Mer orkade jag inte för i kväll.



Givetvis är det inte alltid så enkelt att få bort dörrkarmar. Fick slita bort masonit m.m. Men sponten blir nog bra. Den är lite klurig att sätta dit jämfört med annan pärlspont. På golvet står flytspacklet redo för att användas inom kort. Lägg märke till att golvbrunnarna är igenmurade.


Kommentarer
Postat av: Anonym

bra jobbat!

2010-04-15 @ 20:36:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0