2010-04-19 Premiär

Idag var det premiär för hundarna i deras nya hundgård. De verkar ha trivts jättebra. Sprang runt och lekte massvis när jag kom hem och la nästan inte ens märke till mig. Direkt efter jobbet så sågade jag upp deras ingång till deras lilla hus. Därefter gick jag in och monterade klart taket i klädkammaren och slog upp en gipsskiva in till köket. Framåt går det.
Hundarna låg helt utslagna efter att ha sprungit runt och lekt och jagat varann en lång stund.Sötaste Maximus och i bakgrunden deras lilla ingång som jag sågade upp.Klädkammarens tak är uppsatt och dörren igenbommad. Nu kanske värmen håller sig lite bättre i huset med.

I morgon kommer tydligen VVS killen igen och ska kolla varför inte varmvattenberedaren fungerar. Förhoppningsvis kan man ta sig en varm dusch för en gångs skull i morgon efter att man kommer hem från jobbet.


2010-04-17 Sen kväll

Det fick bli en sen kväll i trädgården idag. Var tvungen att få hundgården rymningssäker eftersom det är jobbardag i morgon. Jag började även bygga på deras öppna vind och regnskydd.
Lite mörka bilder men nu är det iaf rymningssäkert. En hel del jobb kvar men det kan vänta tillsvidare.Bild från andra hållet som knappt syns.
Här kommer deras vindskjul vara. Kommer även finnas möjlighet att gå in i gamla dasset.

2010-04-16 forts

Sakta men säkert byggs den åter upp på en ny plats och med mera utrymme.
Nästan uppsatt runt om nu.


2010-04-15 Hundgård fortsättning

Idag mötte jag upp mina föräldrar efter jobbet och köpte hem lite gips, takspont, ventilationsgaller och flytspackel.  I väntan på att leveransen skull komma hem så fortsatte jag med hundgården. Halvvägs runt nu.

När leveransen hade kommit så började jag riva bort ena dörren i den nya klädkammaren. Sen började jag spika upp sponten i taket. Blir nog bra när det är klart.
Såhär långt har jag kommit.När stängslet är uppe ska jag även bygga ett litet regnskjul i anknytning till dasset. Så dem kan ligga ute även när det regnar fast utan att bli blöta. Och blir det för kallt ute (vilket inte är troligt med tanke på hundrasen) så kommer dem fortsättningsvis även ha ett isolerat "hus" (i detta fall gamla dasset). Andra förbättringar jämfört med nuvarande hundgård är att jag kommer ha en vattenutkastare precis i anslutning vilket underlättar. Funderar på att sätta dit en automatiskt vattenskål (sån man har till kossor bl.a.) så dem kan få nytt och rent vatten allt eftersom dem dricker.Dörren är borttagen och karmen är vält. Dessutom är fyra rader spont i taket ditsatt. Mer orkade jag inte för i kväll.Givetvis är det inte alltid så enkelt att få bort dörrkarmar. Fick slita bort masonit m.m. Men sponten blir nog bra. Den är lite klurig att sätta dit jämfört med annan pärlspont. På golvet står flytspacklet redo för att användas inom kort. Lägg märke till att golvbrunnarna är igenmurade.


2010-04-14 Hundgård

Idag städade jag hundgården efter jobbet. Jag märkte då vilken illa lukt det uppstod där när solen legat på och belyst vedbodens målade ytor av falu rödfärg och tjära. Dessutom insåg jag att det var kanske lite väl varmt där uppe för dem små isbjörnarna så jag beslutade mig för att bygga en ny hundgård längre ner på tomten bland fruktträd.
Här kommer den nya hundgården annordnas. Gamla dasset kommer bli en del av hundarnas egna lilla hus.
Totalt sett kommer hundgården bli 7 x 10 meter. Ska eventuellt utöka den senare till 10,5 x 10 meter.RSS 2.0