2009-05-15 Sovrummet görs om igen.

Efter lite diskussioner så beslöt vi oss för att göra om sovrummet igen. Vi blev inte helt och hållet nöjda även trots det var väldigt snyggt och modernt. Lägger här upp lite bilder på hur det ser ut innan det nya projektet.


Fondtapeten mot guldvägg.


Spegeln med våra underbara facklor.


Inbyggda spotlights ovanför våra nya garderober.


Elementskyddet.


Vi har även sänkt innertaket litegrann och lagd in fiberoptik till vår stjärnhimmel.
Även vårt nyinlagda golv syns på bilden.

2009-05-13 Markerna och skogarna.

Skogen ska avverkas och gallras så Ola gick runt markerna och fotade för att minnas och kunna ha bilder ifall det skulle uppstå en tvist med skogsföretaget. Det är alltid bra att helgardera sig utifall nånting händer. Men vi har förtroende för dem så allt känns bra.


Gården sedd från vår väg ner. Verkstaden närmst.


Vår infart till gårdsplan.
Gården sedd från granskogen.


Vi har en liten bäck.2009-05-09 forts. isolering.

Idag blev panelen klar och målandet hängde med. Lite lösningar för övergången mellan gamla väggen och nya fick snickras till. Blev ganska bra faktiskt.


Lösningen på gaveln.


Rött och fint.

2009-05-08 Tidig morgon.

Ola tar kameran med sig 05:50 när han är påväg till bilen för att åka till jobbet. Men först passade han på att fota gårdagens jobb med huset och att lämna hundarna i hundgården så att Josefin kan få sova i lugn och ro. Hundarna brukar annars bli lite stimmiga om Ola går till jobbet utan att ta med dem ut.


Panelen är nästan klar.


Ola säger hejdå till hundarna.

2009-05-01 forts.

Vi fortsätter med tilläggsisoleringen och börjar nu få upp lite panel som vi målar både på baksidan plus sidorna innan vi spikar upp den. Under tiden Ola och hans pappa sågar och mäter målar Josefin framsidan på de redan uppspikade brädorna.  Senare på kvällen tar vi oss en promenad till traktens egen friskvattenkälla. Mumsigt!


Josefin i full färd med målandet.


Olas pappa sågar ut för fönstret medans Josefin fortsätter måla i bakgrunden.
Såhär långt kom vi denna dag. Nästan halvvägs. Känns skönt att ha målandet med sig hela tiden så man slipper måla allt på en gång sedan.


Josefin smakar på vattnet i traktens egna källa. Friskt och fräscht med inslag av barr var hennes omdöme.2009-04-22 forts.

Idag har vi fortsatt med isoleringen och fått upp all isolering och väv. Härnäst blir det panel.


2009-04-19 Isolering och ridning.

Idag fortsatte vi lite grann med tilläggsisoleringen och framåt kvällen tog Ola fram kameran och fotade lite när Josefin red runt i hagen med Sparris.


Vi gjorde inte så mycket idag men lite gjorde vi iaf.


Lilla Cindy börjar bli en riktig liten stallkatt. Här i full färd med att skita ner sig i Sparris bostad medans Josefin sadlar honom.2009-04-18 Tilläggsisolering.

Idag tog projektet med tilläggsisolera gavlarna fart på riktigt. Ner med den gamla slitna panelen!


Olas pappa är i full färd med att riva ner runt fönstret.


Bakom den gamla isolering finns den gamla timmerväggen från 1870. Vi var tvungna att kika på hur den såg ut. Synd att den inte är lika perfekt på insidan.
Sen blev vi i behov av mat så vi slängde ihop lite blodpudding och satte och ute och åt i solskenet.


Såhär långt kom vi idag.

2009-04-13 Belönande grillning.

Vi beslöt oss för att lyxa till det och grillade lite. Vi var värda detta tyckte vi helt klart efter allt slit med hästens hage m.m.


2009-04-12 Hästens ankomst.

Idag är dagen då hästen kommer. Hans namn är Sparaxis, men vi kallar honom Sparris.
Så nu blir det lite liv på gården. Iofs har hundarna varit ganska duktiga på att stoja och stimma sedan tidigare.


Sparris får sitt badkar uppfyllt med vatten.


Såhär blev hans hem. Inte riktigt klart än. Sadelkammaren ska byggas vidare på men det är inget som var akut.


Medans Josefin var iväg och hämtade hästen så umgicks Ola med hundarna som verkade känna på sig att nått spännande var på väg att hända. Dem var så nyfikna på allt som rörde sig och alla ljud som lät.


Nu hör dem nått!


Och nu är han här. Josefin red hem honom. Det är en nästan 5km lång promenad.


Nu är han frisläppt i sin nya hage. Hoppas han ska trivas.

2009-04-02 Röjning och staket.

Idag blev vi klara med vår nya hage. För vet ni vad? Det kommer en häst till gården :D
Men först är vi tvungna att göra iordning en del i ladan. Så Josefin har rallat gammal hö hela dagen.


Hagen är uppsatt. 68 stolpar blev det totalt om vi minns rätt.. Puhh.. Men vi blev nöjda till slut. Hoppas den nya inneboenden också blir det.


Josefin i full färd med att köra ut massa gammalt hö som legat i ladan sen 70talet eller nått.


Sen anlade vi en "liten" brasa av allt hö. Eller allt var det inte. Finns säkert lika mycket kvar i ladan men vi fick ut tillräkligt mycket för att få plats med det vi behöver iaf.

2009-03-22

Bara för att våra djur är de sötaste i världen!
2009-02-15 Pulkaträning.

Idag passade vi på att pulkaträna vår stora grabb Ceasar. Han är ju en draghund så det är ju på tiden att han lär sig dra :D
Josefin tog sen senare en åktur faktiskt. Han orkade dra henne ganska långt i en vanlig pulka utan någon som helst hjälp. Vi är stolta till tusen!


Han fullkomligt älskar det!!!!!

2009-01-31 Vi får besök.

Idag fick vi besök på vår gård. Ola var snabbt uppe med kameran och fotograferade. Sen blev det till att försöka få hem Ceasar som var på jakthumör och på nått sätt fick sån respekt med sig att rävarna som var större än han själv, blev injagade i ett hörn. Han är modig han, vår lilla Ceasar! Modig!, men dumdristig!2008-12-29 Fotografering av hundarna.

Ola beslöt sig för att släppa ut hundarna på ängarna när Josefin ändå var på jobbet. Självklart tog han med sig kameran och fångade de små djuren på bild.
2008-12-26 Sonens hemkomst.

Idag är den stora dagen då vårt nya lilla barn kommer hem. Spänningen är olidlig!!


Den underbara har precis anlänt!

2008-12-24 Julafton!

Idag är det julafton! Innan vi begav oss hem till Olas morföräldrar så tog vi oss en långpromenad med Ceasar.


Vi tänkte slå två flugor i en smäll och promenadträna Ceasar som inte riktigt har lärt sig att gå långsamt i koppel än.
Josefin kände motivationen och humöret uppe och tog första biten.


Efter en stund i snöovädret så fick Ola ta över Ceasar en stund.
Kan det bli bättre än en mysig promenad på julaftonsmorgon tillsammans med den man älskar och världens sötaste hund? Och att det dessutom snöar på julafton är ju nästan bara det nått man borde hurra för!

2008-12-07 Ceasar träffar sitt syskon.

Idag har vi varit och hälsat på vår nya familjemedlem, Ceasars lillebror. Vi klurade länge på namnet men beslutade oss till sist för Maximus.


Vi är på besök hos Olas föräldrar i Smedby. Lilla Ceasar som nu börjat bli stor, är ute på altanen och leker med en boll =)


Nu har vi kommit fram till uppfödaren som har Maximus. Detta är första mötet mellan Ceasar och hans lillebror. Dem verkar gilla varann från första stund. Ceasar blev helt tokig och ville leka massvis!


Maximus och hans kullbror. Tok!


Åhhh han är så liten och söt! Snart får han komma hem!

2008-11-17 Sovrummet.

Nu var det ett bra tag sen. Nu är det inte så att vi inte har gjort nått, utan det är många småsaker som har fallit i skymundan. Man kan ju inte dokumentera precis ALLT.
Men nu har vi satt igång med projektet sovrum. Vi missade att fotografera direkt från första början så ni ser även en liten förhandstitt på vad som komma skall.


Ja, vi är många som känner igen dem. De klassiska 70-,och 80- tals garderoberna. Därtill hör de nästan obligatoriska 70-tals tapeterna med blommor. Det funkade ett tag men nu har vi gett upp.
Som vi påpekade så är detta mitt under arbetet så allt stök förlåter vi oss själva.


En förhandstitt på vad som komma skall..


En enorm skillnad kommer det bli. Hoppas vi blir nöjda.

2008-09-28 Detaljer

Josefin har shoppat lite på nätet och hittade dessa två dekorationskronor. Såhär i skördetider så dekorerade hon dem fint med lite pumpor som vi inhandlade på Ölands skördefest.
2008-09-21 Kantareller

Var ett tag sen vi gjorde nått med huset. Eller iaf nått vi tagit bild på.
Men idag tog vi fram kameran efter att ha varit ute på våra marker och plockat svamp. Vi har hittat våra egna små hemliga ställen. Finns nästan hur mycket som helst!


Ungefär 1,3 liter kantareller som vi plockade under kanske 20 min. Vet man bara vart man ska gå så tar det inte lång tid att plocka ;)

2008-08-02 Närmar oss slutet på taket.

Det ser ljust ut idag. Mycket tegelpannor är på plats och finjusteringar har gjorts. Nu är det bara smådetaljer kvar känns det som.


Framsidan snart helt klar. Varför det hänger plast framför en fönsterruta är pga ett missöde när vi rev för några dagar sen.


Nu har vi beslutat hur vi ska göra med dem synliga takstolarna på utsidan. Det blev en rundad variant som vi blev riktigt nöjda med :)


Nästan alla tegelpannor är nu åter uppe på taket.

2008-08-01 Åter på taket.

Nu är vi tillbaka på taket. Men nu är det inte mycket kvar. Vi har redan börjat fundera på vad vi ska ta itu med härnäst.


Takläggaren Josefin har tagit till hammaren =)Kvällen närmar sig så vi ger upp för dagen och sikta på nya tag i morgon.

 

2008-07-30 Ridning och sällskap.

Var ett par dagar sen vi fotograferade huset. Får nöja er med en bild på Ceasar som sitter och håller Ola sällskap medans Josefin rider en bit ifrån. Hon rider en häst i St. Sigfrid, inte långt hemifrån.


2008-07-28 Tillbaka efter en minisemester.

Efter att ha jobbat intensivt i väldigt många dagar i streck beslöt vi oss för att resa iväg några dagar upp till Böda och vila upp oss. Med mycket sol och bad återhämtade vi krafterna för att orka ta nya tag med taket som nu mer och mer känns som ett evighetsarbete. Vad har vi gett oss in på egentligen?Snart är det bara vinkelbyggnaden och teglet kvar. Förhoppningsvis hinner vi mycket i morgon.


2008-07-24 forts.

Arbetet går framåt och det är inte mycket kvar nu. Känns det som. Hoppas allt flyter på som det ska from nu.2008-07-23 Dagen efter

Som tur är tog ingenting skada och vädret är betydligt bättre så allt det blöta torkar upp väldigt snabbt.


Upp med alla takstolar och isolering och på med masoniten och distanser för luftspalten. Fort får det gå. Vi vill ju inte att samma missöde med vädret ska ske en dag till.


En jäkla massa tegelpannor ligger överallt på tomten just nu.


Halva äppelträdet åkte ner igår under stormen. Tur att vi har 14 frukträd till =)


Lite gammalt tak ute på ängen. Ska bli en fin brasa så småningom :D


Knäppaste Ceasar tar det lugnt i skuggan idag igen.. Han gör inte annat än att lata sig :D


Även vår egna lilla bondkatt latar sig i gräset.
Det är varmt så vi förstår dem och hade antagligen gjort detsamma om vi hade sluppit jobba. Vi blir iaf solbrända på vår semester :D


Bilden som får avsluta dagen. Stina retas med Ceasar.

2008-07-22 Oväder

Givetvis händer det som inte får hända. Det kommer en enorm storm som varar i ungefär 30 min. Under den tiden regnar det så mycket att vi hade kunnat simma runt i pölarna. Givetvis kom den helt oförberett. Från blå himmel till svart himmel till blå himmel igen på 30 min. Och självklart hade vi ju inte något tak på halva huset.


Lite skålar utanför badrummet och en genomblöt Ceasar.


Vi tröstade varann med en varm brasa i köksspisen.
Bättre tur med vädret i morgon istället. Förhoppningsvis har ingenting tagit skada av allt regn.

2008-07-21 forts.

Klockan är 08:21 och det har gått undan! Tegelpannorna upp på norra sidan och taket börja rivas på södra.
Man lär sig efter hand så nu börjar det gå fortare.


Halvvägs.


Snart så ;)


Såhär ser takstolarna ut nu. Vi klurar lite på vad vi ska göra med dem. Vad som blir snyggast.


Tegelpannorna tas ner från södra sidan. Vi tänkte till lite grann och använda stegar och lite brädor och skapade ett par rännor vi kunde köra ner pannorna på. På så sätt slapp vi klättra upp och ner för stegarna hela tiden :D


Alla pannorna är nästan nere. Dags för rivning!


Innan kvällen var slut hade vi både hunnit riva ner gamla taket och få upp nästan alla nya takstolar. Som ni förstår så går denna sidan mycket snabbare än förra. Arbete ger erfarenhet vilket leder till mer effektivt arbete :D


2007-07-19 Belöning

Vi tyckte vi alla jobbat på så bra så vi beslöt oss för att bjuda de aktiva på middag. Vi begav oss till Stekhuset och alla fick välja vad dem ville inkl förrätt, huvudrätt och dryck. Alla blev mycket belåtna. Det såg iaf så ut på deras magar som växte :D
Bäst att låta njutningen sitta i för snart är det dags att fortsätta arbetet.2008-07-18 forts. och vinbär

Dagen då skålarna i köket tog slut.


Ceasar och Stina tar sig en nypa frisk luft nu på morgonkvisten. Stina är nästan större än Ceasar =)


Lilla Ceasar har fått ett "KING" halsband :D Han känner sig såå cool!


Så började arbetet igen. Nu börjar man iaf se ett slut på det hela.


Nu närmar det sig lunchdags och Josefin har bestämt sig för att bjuda på hemmagjord sushi. Hon kan det där!


Framåt går det. Nu syns tom att Josefin är på taket och jobbar :)
Sen plockade Josefin lite vinbär från våra buskar som skulle bli ännu mera saft :) Det fanns så mycket att vi inte klarade att plocka av allt.


Dagen lider mot sitt slut så på med presseningen igen.

2008-07-17 forts.

Dagen har spenderats med att få upp mer takpapp och börjat med läkten. Blev inte så många bilder dessvärre.
Det blev iaf två stycken efter dagens jobb.
2008-07-16 forts.

Ännu en dag på taket.


Nu är det dags att klä taket och samtidigt skapa luftspalten mellan masoniten och brädorna.
Här är vi nästan klara med det på norra sidan.


Detta lilla getingbo hittade vi på taket över hallen. Är ca 40 cm i diameter :)
Var inte det enda. Hittade två stycken i denna storleken och dessutom flera stycken i mindre storlekar. Dessutom räddade Ola två fladdermöss för några dagar sen under vårt rivningsarbete.


Nu har Olas familj tänkt att lägga ifrån sig hammarna och hjälper därför till med att täcka taket med plast utifall att det regnar under natten. Man är ju van vid svenska somrar och det är därför bra att ligga steget före.


Josefin beslöt sig att jobba vidare ett slag och började tvätta av alla tegelpannor.


Sista bilden för idag. Vi har tom hunnit få dit lite takpapp.

2008-07-15 forts.

Idag fortsätter vi med taket.


Bort med presseningen och så började vi spika upp nya takstolar ovanför dem gamla befintliga. Detta gör vi för att senare kunna ta fram dem gamla och ha synliga tak bjälkar i taket.
Alla takstolarna på plats på husets norra sida.


Ceasar är placerad i en kompost :P Det gick inte hålla koll på honom bland allt skräp och alla brädor.


Olas mamma maritha fattade tycke för Ceasar. Men det är hon inte ensam om :)


Sen blev det dags för isolering och masonit skivor och luftspalt.


Vi isolerar med 195mm isolering. Vi funderade på om det skulle räcka. Men det blir åtminstone enorm skillnad emot förut då vi hade 5 cm sågspån längst upp. Blir det kallare i Sverige i framtiden (vilket inte är så troligt) så har vi ju fortfarande möjligheten att tilläggsisolera inifrån med 145 mm utan att sänka takhöjden.


Dagens arbete är slutfört. Nu krävs en lång och skön dusch så man får bort all isolering från kroppen så man slipper ligga och klia sig hela natten.

2008-07-14 Takrivning

Idag kom Olas familj och började hjälpa oss att plocka ner alla tegelpannor. Därefter var det bara att ta fram kofoten och riva bort allt. Så mycket skräp har vi nog aldrig sett! Det blir en fin brasa :D


Hälften av tegelpannorna är nere.


Sen blev det till att ta fram kofötter och börja själva rivningen av allt såkallade isolering och tak. Huset var isolerat med sågspån hehe.


Här jobbas det! Mycket städning blev det efter rivningen.


Den som tröttnade först på att renovera var lilla Ceasar som gick och la sig och sov nästan hela dagen :P
Kan iofs förstå honom. Underbart väder så vem skulle inte vilja ligga i skuggan under ett träd och vila?


Tegelpannor på hög.


Därefter tog vi fram en kompressor och blåste rent hela taket från sågspån och skräp.Helt sjukt mycket skräp blev det. Och om det tog lång tid att få ner allt från taket. Gissa då hur lång tid det kommer att ta för  att städa upp efteråt.


Josefin smet iväg och kom tillbaka efter en stund och gav Ola det här strået med smultron. Hon sken av lycka över att ha hittat egna små smultronställen på vår mark. Inte mindre lycklig blev Ola av att äta upp dem :P


Nu har vi lagt över pressening över känsliga delar, utifall att det börjar regna under natten.
Vi plockade ihop våra grejor och tackade för idag. Utmattade och skitiga.
Men det gäller att hålla humöret uppe.. Nu är det ju "bara" att bygga upp ett nytt tak ovanpå och isolera. Sen upp med alla tegelpannor igen :P

2008-07-13 Tak och Saft

Idag är den stora dagen då vi börjar renovera taket. Eller det första vi var tvungna att göra var att bygga ihop en ställning. Så det blev dagens sysslor. Framåt kvällen beslöt sig Josefin sig för att göra lite jordgubbsaft av de jordgubbar som vi fick av våra grannar.  Smarrigt god blev den!!
4 flaskor jordgubbsaft blev det. Dessutom blev det 4 flaskor röda vinbär/rabarber och 3 flaskor svartvinbärssaft =)


Vår älskade Ceasar bara växer och växer!

2008-07-11 Skogspromenad

Idag har vi bara tagit det lugnt och promenerat runt på våra marker och sett oss omkring lite med ordentligt.
Här kommer lite bilder.


Lilla söta Ceasar verkar stortrivas :)
Josefin blickar ut över ängarna.


Stallet och logen som ska renoveras lite. Bland annat ska taket på stalldelen bytas ut och dessutom ska hästboxar byggas.


2008-07-09 Nu börjar det!

Lika bra att sätta igång på en gång tyckte vi och tog fram kofötter och begav oss upp på övervåningen där vi hittat de fulaste garderoberna. Det kändes bra att sätta igång faktiskt.
De fula garderoberna på övervåningen beslöt vi oss för att göra oss av med.Josefin tar ett stadigt tag med kofoten.Sen blev det lite trädgårdsarbete. Josefin rensade lite plattor från gräs och mossa.

2008-07-08 Första dagen

Idag vaknade vi för första gången på våra nya ägor. Det befann sig en hel fjärilskoloni i våra magar. Det är nu det verkliga äventyret startar. Vi har så många planer och ideer!
Josefin strosar runt på våra marker.Våra favorit-enar!Gården sedd från baksidan. Bilden tagen från en av våra betesmarker.2008-07-07 Inflyttning

Idag har vi flyttat in på vår gård. Spännande! Spännande!


Vy från en av ängarna.

framför en del av skogsmarken som hör till
Ägarinnan framför en del av skogsmarken.

Nu har vi fått in lite möbler =)
Vardagsrummet.

RSS 2.0